Напрежение между протестиращи и полиция пред БНТ

Сподели статията с твоите приятели:

В 93-ата вечер от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев се стигна до напрежение между протестиращи и полиция пред сградата на БНТ, информира Националното радио.

До ескалация на напрежението се стигна, когато евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който беше участник в петъчното предаване “Панорама”, излезе пред протестиращите и се опита да разговаря с тях. Той обаче беше посрещнат с викове. Новаков си тръгна пеша, ескортиран от много полицаи.

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин също беше обкръжен от недоволните и повече от половин час отговаря на техни въпроси, уточнява Медиапул. Малка група протестиращи остана още известно време пред сградата на Националната телевизия в очакване на трети участник в предаването – депутатът от ДПС Йордан Цонев.

По-рано в 93-ата вечер на протест беше блокирано движението на бул. “Цар Освободител” до площад “Независимост“. Николай Хаджигенов от “Отровното трио” каза, че петото издание на по-многобройния протест, известен като “Велико народно въстание”, ще се състои след седмица – на 16 октомври, когато се пада стотният ден от началото на протестите.

Те започнаха след акцията на съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов на плажа край летния сарай на Ахмед Доган на Росенец и последващото нахлуване на прокуратурата в президентството.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *