Намереният през 2018 г. мъртъв в Лондон Николай Глушков е бил удушен, смята британски съдебен лекар

Сподели статията с твоите приятели:

Известният руски бизнесмен и бивш зам.-директор на авиокомпанията „Аерофлот“ Николай Глушков, който беше открит мъртъв в дома си в Лондон преди три години, е бил удушен. Това гласи заключението на британски съдебен лекар, цитирано от Би Би Си и БТА.

Според доклада нараняванията му „може да съответстват на хващане на врата, когато извършителят е бил зад жертвата“.

„Това разследване още от самото начало е изключително сложно и е сериозно предизвикателство“, казва Ричард Смит, който ръководи отдела за борба с тероризма в лондонската полиция.

Колегите му разследват случая от началото, но едва сега разполагат със сериозни доказателства, че става въпрос за убийство.

Николай Глушков беше открит мъртът в дома си в Лондон през март 2018 г., малко след отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

Приживе Глушков беше близък до покойния руски магнат Борис Березовски, който през март 2013 г. беше открит мъртъв със завързан около врата си шал в банята на луксозно имение западно от Лондон.

Преди това Николай Глушков бяга от Русия, след като получава обвинения в измама, докато заема поста на зам.-директор на авиокомпанията „Аерофлот“. През 2010 г. той получава политическо убежище във Великобритания.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *