Най-хубавите години от един живот. Моника Белучи на 56

Сподели статията с твоите приятели:

Тя има зад гърба си десетки филми и четири десетилетия опит като актриса, но още изпитва тръпката, наречена сценична треска. Не може да скрие красотата си, но не разчита само на нея. Дами и господа, Моника Белучи на 56.

Въпреки че кариерата ѝ на актриса се свързва предимно в киното, неотдавна тя направи и театралния си дебют. “Не съм била уплашена от театъра, все още съм уплашена от него”, казва Белучи пред Франс прес след превъплъщението си в образа на една от най-големите оперни певици на всички времена – Мария Калас.

Постановката на режисьора Том Волф омагьоса зрителите на Фестивала на двата свята в италианския град Сполето, както и дошлите да я видят в парижкия театър “Мирини”. Актрисата определи моноспектакъла си като подарък както за нея, така и за публиката. “Още един начин да опозная себе си и да комуникирам със своите зрители”.

Първоначално Моника Белучи започва да учи право в университета в Перуджа, но през 1988 г. се мести в Милано и подписва договор с модна агенция. Не ѝ трябва много време, за да се превърне в една от най-известните манекенки в света и прекъсва следването си. През 1989 г. се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм.

Дебютът си в американското кино прави в “Дракула”. Списъкът с присъствието ѝ на екрана е дълъг: “Най-хубавите години от един живот”, Паяк в мрежата”, “Спектър ” и още над 30 ленти.

Изгрява и във филма за Джеймс през 2015 г., когато е на 51 години и така се превръща в най-възрастната актриса в ролята на момиче на Бонд. Белучи грее от корицата на много списания и е сред “100-те най-красиви известни лица от цял свят” за 18 последователни години (1999-2016).

“Чувствам се добре и комфортно със себе си, но не защото съм красива. Познавам много красиви хора, чийто живот е ужасен. Да се чувстваш комфортно. Не става дума за това как изглеждаш, а как се чувстваш”, казва актрисата.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *