Над 267 000 автомобила вече имат нов екостикер – България

Сподели статията с твоите приятели:

“Към момента, не липсват манипулации от някои от пунктовете при въвеждане на данните в системата за изгорелите газове. При доказани случаи на некоректно въведени данни ще се налагат не само глоби, но и ще се отнема разрешителното на пункта за срок от две години”, за това предупреди заместник-изпълнителният директор на Държавна автомобилна администрация” Дамян Войновски.
Той допълни: “Установяваме, че на някои от пунктовете правят няколко по ред въвеждания на данни в системата. В смисъл, че той след като въведе в системата данните за изгорелите газове, системата дава информация, дали автомобилът отговаря на изискванията или не. И те, като видят, че не отговаря на изискванията, пробват втори, трети, четврти път, докато “налучкат” данните.
Ако успеем да докажем манипулация или промяна в резултатите от измерванията, има си санкция в Закона за движение по пътищата и започваме процедура по отнемане разрешителното на пункта”. 
От ДАИ казаха още, че от електронната система разбират, че има пунктове, в които не са правили измервания нито на спирачките на автомобила, нито на отработените газове.
“Към края на годината предстои уредите за измерване да се свържат директно към информационната система и тогава няма да е възможно да се извършват манипулации с данните от измерванията при прегледа на автомобила”, , казва още Войновски.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *