Над 150 са арестувани в Нидерландия след пореден ден на протести срещу вечерния час | |

Сподели статията с твоите приятели:

Над 150 души са арестувани след поредния ден на протести в Нидерландия срещу въведения вечерен час, свързан с разпространението на COVID-19, предаде Би Би Си. 

150 са арестувани в Нидерландия след пореден ден на протести срещу вечерния час - Над 150 са арестувани в Нидерландия след пореден ден на протести срещу вечерния час | |

Безредиците в страната са за трета поредна вечер. Основните участници в демонстрациите са агресивно настроени младежи, които прибягват до прояви на вандализъм, съобщиха от полицията. 

По улиците на Хага бяха запалени огньове, а група младежи хвърляха камъни и фойерверки. Счупени са множество витрини на магазини и заведения. В Ротердам полицията използва водно оръдие и сълзотворен газ. Кметът на града издаде и заповед, с която дава повече правомощия на органите на реда за арести. 

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте осъди вандализма от страна на протестиращите. 

За всички дни на протестите са арестувани около 250 души в цялата страната.  

Комендантският час ще остане в сила поне до 9 февруари. Той действа от 21 до 4:30 ч. местно време, когато е забранено излизането от домовете. Нарушителите подлежат на глоба от 95 евро. Баровете и ресторантите в страната за затворени от октомври миналата година. Училищата и нехранителните магазини не работят от миналия месец. Забрана има и за полети от Великобритания, Южна Африка и Южна Америка заради опасения от новите мутации на коронавируса. 

От началото на пандемията случаите на коронавирус в страната са близо милион. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *