Навални смята, че е отровен, за да не е заплаха за парламентарните избори | |

Сподели статията с твоите приятели:

Алексей Навални заяви, че руските разузнавателни служби са го отровили с нервнопаралитично вещество, защото властите го смятат за заплаха преди парламентарните избори догодина. Навални каза това в продължило повече от два часа видеоинтервю за руския блогър и журналист Юрий Дюдь в социалната мрежа YouTube. 

смята че е отровен за да не е заплаха за парламентарните избори - Навални смята, че е отровен, за да не е заплаха за парламентарните избори | |

смята че е отровен за да не е заплаха за парламентарните избори - Навални смята, че е отровен, за да не е заплаха за парламентарните избори | |

“Те разбраха, че имаше големи, големи проблеми, заплашващи ги преди изборите за Държавната дума”, каза той. Системата “умно гласуване”, която Навални измисли вече доведе до загуба за президентстката партия “Единна Русия” в редици населени места на последните местни избори. 

В интервюто Навални разказа за процеса на лечение, за кошмарите и халюцинациите, които е имал по време на медикаментозната кома. Опозиционният политик каза, че здравословното му състояние доста се е подобрило, а лекарите са били изненадани колко бързо се възстановява. Ръцете му обаче силно треперят и той продължава да се лекува чрез физиотерапия.

Навални каза, че не знае как веществото, с което е бил отровен, е проникнало в организма му, но добавя, че може да е докоснал нещо. Той заяви, че няма как Путин да не е виновен, след като някой в Русия има достъп до “новичок”, което е незаконно според международните закони.

Дюдь интервюира в същото предаване и съпругата на Алексей Навални – Юлия.

Само преди няколко дни в интервю за “Шпигел”, той категорично заяви, че няма “да достави удоволствието на президента Владимир Путин да живее в изгнание” и обеща да се върне в Русия веднага след като се възстанови напълно от отравянето си. Да не се върна би означавало, че Путин е постигнал целта си. И сега моята работа е да остана човекът, който не се страхува”, каза той.

На 20 август основателят на Фондацията за борба с корупцията в Русия беше хоспитализиран в Омск. Лекарите първоначално диагностицираха състоянието му като метаболитно разстройство, предизвикващо рязък спад в нивата на кръвната захар. Той бе поставен в изкуствена кома.

По-късно Навални бе транспортиран до Германия, въпреки съпротивата на властите. В интервюто на Дюдь Навални каза, че целта на управляващите била да почине или поне метаболизмът му да  разгради максимално отровния агент, за да не бъде разпознат. Направените в Германия изследвания, чиито резултати бяха потвърдени от лаборатории в Швеция и Франция, показаха отравяне с химически агент, който от рода на бойното отровно вещество “Новичок”.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *