Навални се появи пред съда чрез видео връзка от затвора | |

Сподели статията с твоите приятели:

Критикът на Кремъл Алексей Навални се появи пред съда чрез видеоконферентна връзка отслабнал и изтощен след гладната стачка. 

44-годишният опозиционер излежава присъда от две години и половина за нарушаване на условията на предишна присъда. Според него новото наказание е политически мотивирано.

В първата си поява след гладната стачка Навални беше с обръсната глава и изглеждаше физически изтощен.

Опозиционерът започна да гладува в затвора на 31 март в знак на протест, че му се отказва адекватна медицинска помощ за болките му в крака и гърба. На 23 април той заяви, че ще започне постепенно да прекратява стачката. Това стана след призиви на медици, в т.ч. и на личния му лекар, да се откаже, защото здравословното му състояние е на ръба.

В четвъртък екипът му заяви, че разпуска мрежата си от регионални бюра.

По-рано тази седмица московски съд забрани на Фондацията за борба с корупцията на Навални (ФБК) и неговата отделно управлявана мрежа от регионални бюра за предизборни кампании да излъчват онлайн. Във вторник на ФБК бе забранен достъп до банковите й сметки по искане на прокурор, както и да организира протести и да публикува статии в медиите, докато съдът обмисля по-нататъшни действия.

Ако мрежата бъде обявена за екстремистка, властите ще получат законната власт да вкарат активисти в затвора и да замразят банкови сметки.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *