Навални беше признат за виновен за клевета на ветеран | |

Сподели статията с твоите приятели:

Алексей Навални беше признат за виновен и по делото за клевета на ветеран от Великата отечествена война. Присъдата ще бъде обявена по-късно, прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 хиляди рубли или околo 12 500 долара.

По рано днес, в друго дело, условната присъда на Наванлни по делото “Ив Роше”, която веднъж беше изтекла беше превърнната в ефективна за нарушаваме на мярка за неотклонение подписка, предадоха световните агенции. Присъдата от 2 години и 8 месеца затвор беше намалена с месец и половина – времето, което Навални прекара в предварителния арест. Той каза, че не е можел да се явява пред властите за наложената му подписка миналата година, тъй като по това време се е лекувал в Германия от отравянето с новичок. “Не искам много да се хваля, но целият свят знаеше къде съм. Веднага след като се възстанових, купих самолетен билет и се прибрах у дома”, заяви той пред съдията.

На въпрос на радио „Комерсант“ как присъдата на Навални ще се отрази на политическия живот в Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори:

“Кремъл има много опоненти и това е нормален политически процес. Политическият живот в Русия се е развивал и ще се развива и занапред”.

Още през 2017 г. Европейският съд по правата на човека призна присъдата по делото „Ив Роше“ за несправедлива, а тази седмица поиска руските власти незабавно да освободят Алексей Навални. Руската държава дори заплати присъденото обезщетение на опозиционния политик, което означава, че признава присъдата.

Министърът на правосъдието на Русия Константин Чуйченко днес отговори, че искането на Европейският съд по правата на човека е необосновано, неправомерно и неизпълнимо.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *