МС обяви новите областни управители – България

Сподели статията с твоите приятели:

Служебният кабинет на
 Стефан Янев
 сменя и областните управители. Мотивите – подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли. Новината беше съобщена от говорителя на правителството 
Антон Кутев след заседание на Министерския съвет.
В четири от тях местата ще бъдат заети от досегашни техни заместници, но 
мярката е временна
. До няколко дни и те ще бъдат сменени. В останалите области постовете се заемат от изцяло нови лица, уточни още Кутев.
Новите областни управители 
започват работа още в чевъртък, 20 май.
Задачите пред тях са 
намаляване и предотвратяване на купения и корпоративния вот
.
Малко по-късно през деня от министерския съвет изпратиха
 пълен списък на новите 24-ма областни управители

Николай Шушков 
е назначен за областен управител на 
Област
 
Благоевград
. В периода 2009 г. – 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005 г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – “ТПА” София” ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. 
Мария Кънева 
е назначена за областен управител на Област Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на 
Стара Загора
, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес.
За областен управител на 
Велико Търново 
е назначен 
Георги Гугучков
. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Транспортно строителство” от НВУ “В. Левски” във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.
За областен управител на 
Област Видин 
е назначен 
Огнян Михайлов
. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Управление на обществения ред и сигурност на Република България” от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.
Иван Сълов
 е назначен за областен управител на 
област Враца
. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ “Козлодуй” като първо заема позицията началник отдел “Технически системи за сигурност”, а след това – началник отдел “Логистика на запасите”. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ “Георги Бенковски” – гр. Долна Митрополия със специалност “Радио оборудване на летателните апарати.
За областен управител на 
Габрово 
е назначен 
Борислав Бончев
. В периода 2013 г. – 2019 г. е заемал поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията “Електроснабдяване и Електрообзавеждане”.
На 
Област Кърджали 
областен управител става 
Даниел Делчев
. От 2004 г. до 2006 г. се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Бил е също изпълнителен директор на европейски проектен център в гр. Кърджали, както и управител на бизнес инкубатор в града. Притежава икономическо образование от УНСС.
Александър Пандурски
 е назначен за областен управител на 
Област Кюстендил
. От 2013 г. до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Радиотехника” от Техническия университет в гр. София.
За областен управител на 
Област Ловеч 
е назначен 
Светослав Славчев
. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на “Охранителна полиция”. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.
Валери Димитров 
е назначен за областен управител на 
Област Монтана
. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Национална полиция” от ВВОУ “Васил Левски” в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.
Иван Васев 
е назначен за областен управител на 
Област Пазарджик
. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София.
За областен управител на 
Област Перник 
е назначен 
Симеон Василев
. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ “Акад. Иван Пенчев” в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.
За областен управител на 
Област Плевен 
е назначен 
Марио Тодоров
. През 2017 г. също е заемал длъжността областен управител на Област Плевен. Преди това в периода 2002 г. – 2010 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Плевен. Получил е висшето си образование във ВНВУ “Васил Левски” във Велико Търново.
Ангел
 
Стоев 
е назначен за областен управител на 
Област Пловдив
. През последните години е работил в частния сектор като прокурист. В периода 2008 г. – 2010 г. заема длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди това е дългогодишен ръководител в Регионална дирекция Национална служба “Сигурност” – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Международни икономически отношения” от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София.
За областен управител на 
Разград 
е назначен 
Иван Борисов
. Работил е в Общинско предприятие “Паркстрой” – Разград, като в последните години е негов директор. Бил е зам.-областен управител на Разград от 2013 г. до 2014 г. Притежава икономическо образование от УНСС.
За областен управител на 
Област Русе 
е назначен 
Борислав Българинов
. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшия институт на МВР – София.
За областен управител на 
Област Сливен 
е назначен 
Минчо Афузов
. От 2015 г. до 2017 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по специалността “Международни икономически отношения” в Стопанската академия “Д. А. Ценов” – Свищов.
Стефан Сабрутев 
е назначен за областен управител на 
Област
 
Смолян
. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по “Екология на селищни системи” от Аграрния университет в Пловдив.
Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по “Икономика и организация на труда” от УНСС. 
Иван Чолаков 
е назначен за областен управител на 
Област Стара Загора
. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 г. – 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград.
Станимир Парашкевов 
е назначен за областен управител на 
Област Търговище
. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. – 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност “Охрана на обществения ред и борба с престъпността”.
Минко Ангелов 
е назначен за областен управител на 
Област Хасково
. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.
Валентин Александров 
е назначен за областен управител на 
Област Шумен
. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на Област Шумен. Получава висшето си образование в Шуменския университет.
Георги Чалъков 
е назначен за областен управител на 
Област Ямбол
. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 г. – 2020 г. е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 г. е бил областен управител на област Ямбол. Завършва висшето си образование в УНСС със специалност “Икономика на търговията”.
За временно изпълняващи длъжността областен управител на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени настоящите заместник областни управители, съответно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.
С правителственото решение са освободени досегашните областни управители.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *