МОН с кампания за стимулиране на ваксинацията в детските градини и училищата – България

Сподели статията с твоите приятели:

Министерството на образованието започна информационна кампания за стимулиране на ваксинацията в детските градини и училищата. Учителите, които доброволно се ваксинират, ще получат допълнително по два дни платен годишен отпуск. Училищата, които достигнат поне 70% ваксиниран персонал, ще получат специално свидетелство за принос към опазване на общественото здраве.
В едва 4% от училищата и 3% от детските градини над 70% от персонала е ваксиниран. В 2/3 от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%. При детските градини така стоят нещата при 75% от екипите, показва проучване на МОН в началото на месеца.
От ведомството подчертават, че ваксинирането в тези заведения е от ключово значение за присъствени занятия през предстоящата учебна година. Провеждат се срещи с директори на учебни заведения, на които медицински специалисти отговарят на въпроси за ползите и рисковете от ваксините. От МОН изготвят насоки за завръщане към присъствено обучение от онлайн среда, както и за потенциално спешно преминаване към дистанционни занятия. 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *