Митко, кажи кои са мутрите ?

Сподели статията с твоите приятели:

Извеждането на президента от БНТ. Полиция и НСО го пазят от “народната любов”.

След всеки гаф на Радев, излизат негови аватари да го замазват

Иван Михайлов

В крайна сметка президентът не е посочил категорично кои са мутрите. До това прозрение достигна днес в една телевизия Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев.

Стоянов стана известен с това, че опита да привиква с есемеси главният прокурор Иван Гешев. И получи прозвището Митко Есемеса.

Та Митко обясни пред телезрителите, че мутрите може да се от БСП, ДПС, ГЕРБ, знае ли човек.

Е тогава за кои мутри вдигаше юмрука през юли м.г. президентът Радев ? Кой да ти каже ? Човекът, който получава всички доклади на всички спецслужби, МВР и ДАНС първи, не знае кои са мутрите. Ма верно ли ?

Или Радев е тотално глупав, или този дето се опитва да му замаже гафа като аватар, в случая Митко Есемеса, е по-глупав от него. Или и двамата…..

Друго обяснение няма. Кажи бе Митко, кажи кои са мутрите ? Четири години твоят шеф говори за корупция, за повече светлина, за престъпления без да е представил нито едно доказателство. Къде в света държавен глава ще си позволява толкова нагло поведение и това ще му се разминава?

Самият Стоянов си позволи да нарече преди време Камарата на строителите „придворни пажове“, говорейки за някакви хипотетични „кражби при санирането на блокове“. Без доказателства.

Интересно колко сгради е построил или санирал Митко Есемеса в качеството си на щабен офицер, тоест канцеларски чиновник от ВВС ? За началника му важи същото.

Между другото, колко души са гласували за Митко Есемеса, та този човек раздава правосъдие от телевизионния екран ? И говори за мутри ?

Като кажеш А, кажи и Б. Иначе ставаш за смях. Разбираме, че Есемеса е пратен да замазва постфактум гафовете на Румен Радев. Но така ги замазва, че прави нови.

Това вече стана практика в президентството. Излиза Радев през декември и казва, че изборите ще са на 28 март. Ден по-късно, шефът на кабинета му, агентът на Държавна сигурност с прозвището Майстора, бе пратен да замита гафа и да обяснява, че президентът не е искал да каже това, което е казал.

Дали пък Радев под мутри не е имал предвид същият този „Майстор“ Александър Маринов, личен приятел на мутрите от ВИС-2 и по-специално на шефа им Васил Илиев. И той е последният човек видял Илиев жив, преди да го разстрелят пред ресторант „Мираж. Кой да ти каже ?

По време на мандата на Радев президентството се напълни с агенти на Държавна сигурност. Тази ДС, която контролираше бъдещите мутри и после ги изпрати на улицата. Да не би пък това да е имал предвид Радев ?

Ама Митко не казва. Мълчи като комунист на разпит.

Да не би пък мутрите да са Татяна Дончева, адвокат на „Мултигруп“ и още куп сенчести бизнесмени или пък Мая Манолова, приятелка на т.нар. Братя Галеви, все още издирвани мутри с влезли в сила присъди ?

Двете заедно освободиха от затвора със законодателни еквилибристики мутрата Ванко 1, осъден сводник.

Или пък мутра е Румен Петков, известен като Запалката, който правеше срещи с „Братя Галеви“ ?

Митко, кажи си, те ще те разберат ! Радев, кажи кои са мутрите ? Мълчат.

Абе, комунисти. Навремето, при злощастното управление на Жан Виденов, шефът на тотото предизвика скандал като се опита да го продаде на гръцкия милионер Кокалис под масата. В свое обяснение другарят заяви: Считам Жан за свой брат, но той е по-умен!

Това даде повод на един колега от вестник „Демокрация“ да напише фундаменталното заглавие: По-глупавият брат на Жан продаде тотото на гърците! Та така и с тези аватари и техните началници.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *