Милко Калайджиев плаща глобата с хонорара от тайния купон

Сподели статията с твоите приятели:

Милко Калайджиев Снимка: фейсбук

Гостите влизали през задния вход на ресторанта с парола „Рождения ден на Митко“

1000 лева е бил хонорарът на Милко Калайджиев за участието му в незаконното парти в ресторант „Рибарника“ в Пловдив. С него той ще плати глобата за нарушаване на противоепидемичните мерки, пише „Монитор“.

Партито било за рождения ден на собственика на ресторанта – Димитър Тодоринов. Гостите пристигнали по негова покана, като влизали през задния вход с парола „Рождения ден на Митко“. Сега обаче за подарък Тодоринов получи акт и глоба, а гостите му бяха санкционирани.

Всички присъстващи на партито ще бъдат глобени. „Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева.

Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *