МЗ отговори: До 3 години ще купим медицински хеликоптер | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска техника и обзавеждане, за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана”.

Това съобщават от министерството на здравеопазването ” във връзка постъпили журналистически запитвания” 

Лидерът на партията “Има такъв народ” Слави Трифонов написа във фейсбук на 26 ноември, че “страната ни остава единствената в ЕС, която няма медицински хеликоптер и че дори Северна Македония има два”.

От здравното министерство пишат, че проектът за покупка на минимум един медицински хеликоптер е одобрен на 24 септември тази година. 

Стойността му е 19 999 990, 62 лв., а средствата са отпуснати по Оперативната програма “Региони в растеж”. Срокът за изпълнението е 36 месеца.

“Към настоящия момент пазарното проучване е финализирано и вече се изготвят техническите спецификации за обществената поръчка”, добавят от министерството на здравеопазването.

Освен експертен екип от МЗ, в работната група, подготвяща процедурата, участват и експерти от Авиоотряд 28, командването на ВВС, Специализиран отряд “Въздушно наблюдение”, “Гражданска въздухоплавателна администрация”, “Военномедицинска подготовка и осигуряване” към ВМА.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *