Методиев: С оставката ми сигурно съм засегнал егото на президента | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Имахме разговор сутринта с президента, на който той ми каза, че не можем да продължаваме така и аз си подадох оставката. И за да няма колебания в мен, публикувах съобщението си във фейсбук. Подписах молбата, входирах я, написах в интернет, след това излезе в медиите. Сигурно съм засегнал егото му”. 

Това заяви пред bTV Калоян Методиев – бившият шеф на кабинета на президента. На 21 септември, малко след като Методиев публикува във фейсбук решението си, от прессекретариата на “Дондуков” 2 изпратиха съобщение, в което се казва, че държавният глава е издал указ, с който освобождава шефа на кабинета си.

“Конкретният повод за оставката ми е празненство в Боровец относно преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Всеки сам решава къде и с кого да ходи и какви позиции да заема. Ако трябва да се изразя с метафора – между Правец и Боровец, аз категорично избирам Боровец”, каза Методиев относно снимка, на която президентът е на една маса с Георги Гергов от БСП.

Бившият шеф на кабинета на Радев съобщи още, че не е обсъждал с президента, че ще ходи на празненството на Нинова. На 21 септември президентът го е извикал и го е попитал бил ли е на празненството, след което е заявил, че “не може да продължават така”. Методиев добави, че е имал доста различия с държавния глава – промените в Конституцията, които Радев искал да прави без партиите, както и това, че Методиев искал повече млади хора в екипа и повече PR.  

“Не може да правиш обръщения постоянно и за всичко. Обръщението на президента трябва да е рядкост, да отеква и да има резултат”, категоричен е той и даде пример с днешното обръщение, в което Радев заяви, че налага вето на Изборния кодекс заради пречките за машинното гласуване. 

Бившият шеф на кабинета обясни още, че видимата част от политиката е едва около 10%:

“Не виждаме самата политика, интригите, усилията, напрежението, достойните хора, които често остават анонимни, създателите и консуматорите. Консуматорите са много от едно правителство, което се е изчерпало, няма легитимност и продължава да стои на инат” 

Той допълни, че подкрепя протеста и всички усилия за сваляне на кабинета, но трябва да се прави с разум, защото “няма да си отиде само Борисов, а една епоха”. За Методиев обаче протестът вече не е съвсем автентичен. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *