„Месомания 2020“ с нови факти и полезна информация за месото и месните продукти

Сподели статията с твоите приятели:

Изложенията срещат по неповторим начин производители на стоки, продукти и услуги с потребителите. Изложенията дават чудесната възможност не само да се докоснем до новостите в сектор, който ни интересува, но и да научим нещо ново, нещо допълнително и да обогатим културата си на потребители.

Асоциацията на месопреработвателите в България издаде специална брошура за „Месомания 2020“, с която дава ново знание на потребителите за месото и месните продукти. Научни факти, проверена информация и систематизирани данни подсказват как да различаваме качествените месни продукти и да се храним балансирано и здравословно.

Преработените месни продукти са традиционни, вкусни и удобни за консумация храни. Освен това са отличен източник на хранителни вещества, които балансират хранителния режим с полезни и често редки съставки, подходящи за всички, включително и за хора със специфични нужди. Това е така, защото тези храни предлагат необичайно разнообразие от минерали и витамини, които не са налични в същото количество или качество в други продукти. Те са напълно съвместими със здравословните средиземноморски или нисковъглехидратни диети, които се отразяват благотворно на хората с метаболитни проблеми, които са често срещани в западните общества.

 

Какво потребителят да гледа върху етикета и как да разбира данните и обозначенията върху него също е част от информацията в брошурата. Така всеки купувач може да се ориентира в магазина и да избере добър и полезен за него продукт. „Не се плашете от „Е“-та, а прочетете какво означават тези добавки и в какви количества са разрешени за влагане в месните продукти от Европейския съюз“, препоръчват от Асоциацията на месопреработвателите в България. В брошурата е включена информация и за ползите от преработката на месо, както и за опаковъчните газове (различни от въздух), които се въвеждат в опаковката преди, по време или след поставяне на месните продукти в нея. Те запазват вкусовите качества и трайността на продукта, но дали са безвредни за човешкия организъм?

 

Любопитните могат да прочетат за „Положителната роля на преработените месни продукти в балансираната диета“ в книгата на CLITRAVI (Европейската асоциация на месопреработвателите), която е преведена и издадена от АМБ специално за „Месомания 2020“, с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд  „Земеделие“. Опитайте най-добрите продукти на българските производители до 7-ми ноември в Интер експо Център в София.

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *