Медицинска сестра е арестувана за смъртта на 17 бебета в Англия | |

Сподели статията с твоите приятели:

Медицинска сестра е арестувана в графство Чешър, Англия по подозрение, че е убила 8 бебета и е направила опит за убийство на още 9, съобщават Би Би Си. Впоследствие те също са починали.

Задържаната Луси Летби е била медицинска сестра в болница “Графиня Честър”, Северозападна Англия. Това е трети арест за Летби, след като през юли 2018 г. и юни 2019 г. тя е задържана във връзка с разследване на смъртни случаи в звена за новородени.

Властите в графство Чешър заявиха, че разследват смъртта на 17 бебета между 2015 и 2016 г. “Родителите на бебета са информирани за всичко и продължават да бъдат подпомагани от специално обучени служители”, допълват от полицията.

“Летби е в ареста и съдейства на властите”, заяви главният инспектор по разследването Пол Хюджис. 

При първия си арест 30-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 бебета и опит за убийство на 6 други. В момента полицията разглежда предполагаемия ѝ опит да причини смъртта на още три новородени в отделението по неонатология в болницата в Честър. Разследват се и още 16 случая с нефатален изход. 

В интервю заместен вестник през 2013 г. медицинската сестра казва, че грижите за бебетата са изисквали различна компетенция. Тя започва стаж в отделението като студент в училището за сестри към университета в Честър, който завършва през 2011 година, след което е назначена на работа в болницата.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *