Мая Манолова: Който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен | |

Сподели статията с твоите приятели:

Председателят на коалицията “Изправи се! Мутри вън” Мая Манолова предложи начин да се излезе от кризата със съставянето на правителство. Според плана й, обявен във фейсбук, който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен.

Ако това се случи, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им. Така ще се избегнат съмненията за задкулисие. Манолова допълва, че сегашното правителство има висока обществена подкрепа, защото е постигнало основната си цел – да организира честни избори. 

Тя декларира, че ИМВ не иска участие в кабинета.

Манолова Който и да вземе мандата да предложи служебният кабинет да стане редовен - Мая Манолова: Който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен | |

Ето пълния текст на съобщението на Мая Манолова във фейсук:

Големите партии са на път да докарат на страната криза с правителството.

Избягването й е удивително просто: който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Не разбирам защо нито една от големите партии не предлага това.

Ако Служебният кабинет се гласува като редовен, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им. Ясно е кой стои зад тях. Няма сянка на задкулисие. Този състав се справи много добре с организацията на честните избори. И точно заради ези аргументи има висока обществена подкрепа.

С други думи, това е правителството на гражданите, не на една партия. Такова очакват хората да е. Който и да получи мандата, може просто да продължи живота на Служебния кабинет.

‼️Ние не искаме участие в кабинета. Ние сме гражданска платформа и за нас не постовете са важни, а да се решават проблемите на обикновените хора. А те са преизчисляване на пенсиите, повишаване на доходите, незабавна и дълбока съдебна реформа, помощ за семействата, децата и хората с увреждания, компенсации за малкия бизнес веднага, преразглеждане на сметките за ток, парно и вода, които съсипват хората. И Комисията за ревизията да продължи.

‼️Важно е да се свърши това. Важно е да няма задкулисие и всичко да е на светло. Защото така е честно. И протестите бяха именно, за да има справедливост.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *