Мая Манолова и Отровното трио ще се явят на изборите като коалиция “Изправи се! Мутри, вън!”

Сподели статията с твоите приятели:

Гражданската платформа на Мая Манолова „Изправи се.БГ” и Отровното трио, едни от организаторите на летните протести, ще се явят на парламентарните избори като коалиция под името „Изправи се! Мутри, вън!“, съобщи БНР. Те ще внесат документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) следващата седмица.

Коалицията ще използва регистрацията на три от партиите, включени в партньорската мрежа на Манолова – Движение „България на гражданите“ (ДБГ) на Димитър Делчев, Единна народна партия (ЕНП) с председател Валентина Василева и „Движение 21“ на Татяна Дончева, съобщиха те на пресконференция в неделя, на която присъстваха Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от Отровното трио и други политици.

Сред приоритетите си коалицията посочи „повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и зачитане на българската природа“.

„Няма по никакъв начин да подкрепяме правителство на ГЕРБ и на ДПС, нито ще управляваме заедно с ГЕРБ и с ДПС“, каза Мая Манолова в неделя.

През декември организацията на Манолова и Отровното трио постигнаха „принципно съгласие” за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. По-рано триото, формацията Манолова и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” се договориха за „съблюдаване честността на изборите”. Преди ден партията на Трифонов заяви, че ще реши с кои от другите политически сили ще преговаря едва след изборите.

На местните избори през 2019 г. в София Мая Манолова се яви срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Тогава Минеков, Хаджигенов и Бабикян я подкрепиха, като адвокатът я определи като единствената “крива щанга”, с която обществото разполага срещу партията на Борисов.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *