Мафиотски бос бе осъден на смърт в Япония | |

Сподели статията с твоите приятели:

74-годишният Сатору Номура е осъден от съд в западния японски град Фукуока на смърт като лидер на организирана престъпна група заради убийството на гражданин и нападения срещу други трима, предаде Ройтерс, като се позова на обществената телевизия Ен Ейч Кей.

Това е първата подобна присъда срещу мафиотски бос в страната, а процесът е минал без съдебни заседатели от съображения за сигурност.

В Страната на изгряващото слънце смъртното наказание се изпълнява чрез обесване и до момента е прилагано предимно за серийни убийци.

Номура е бил начело на криминалната организация „Кудокай“, чиито членове в периода 1998 г. – 2014 г. са убили бивш председател на голяма рибарска организация. При престрелка и с хладно оръжие са били ранени други трима, сред които медицинска сестра и бивш ръководител на отдела за борба с организираната престъпност.

Няма доказателства, че Номура е разпоредил нападенията, но според магистратите във Фукуока криминалният синдикат е бил така организиран, че не е имало начин никой от членовете му да действа на своя глава.

Защита ще обжалва присъдата.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *