Манолова пресметна: Липсват над 20 млрд. лв. от хазната – България

Сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на коалицията “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова преброи поне 20 млрд. лева, липсващи от различни бюджетни сектори. След брифинга на ГЕРБ, тя коментира, че от страх на формацията на Бойко Борисов отново й се привиждал преврат.
“А вместо да плачат като ранен звяр на поредния брифинг, трябва да обяснят защо се вдигат парното, тока и водата на хората. Ценовият удар, който предстои за джоба на всеки гражданин, няма нищо общо с изборите за президент. Само над 20 млн. лв. са прибрани от хората незаконно през цените на парното и топлата вода в последната година. Гарантирано от ГЕРБ и Борисов. Управлението им сега ще излезе прескъпо на всеки българин. Именно ГЕРБ трябва да отговорят и на ето тези въпроси”, пише Манолова и пита: 
1. Къде са 4,9 млрд. лв., потънали в “Автомагистрали” за строежа на АМ “Хемус” и пътища от приближените до експремиера фирми?2. Къде са 1 млрд. лв. на ВиК холдинга, от които той раздал 52 млн. лв. на 8 ВиК-дружества да си платят тока и загубените в съда дела.3. Къде са 10 млрд. лв. несъбрани от НАП?4. Къде е близо 1 млрд. лв. кражба в енергетиката и отделно за “Турски поток”?5. Къде са близо 1 млрд. лв., източени от санирането през ББР, кметовете и фирмите на ГЕРБ?6. Къде са близо 1 млрд.лв. загуби на “Топлофикация”?7. Къде са близо 1 млрд.лв. дадени от ББР на 8 фирми от кръга на ГЕРБ и ДПС?8. Къде са над 1 млрд. лв. от ББР, дадени уж за подкрепа на бизнеса и уж за борба с Covid-19?9. Къде са близо 800 хил. лв. от АПИ, раздадени на близките до ГЕРБ и ДПС фирми уж да строят пътища? Авансово!10. Къде са 500 хил. лв., дадени уж за ремонт на 418 язовира в аварийно състояние? Няма нито един ремонтиран.

Засега това са само въпроси за над 20 млрд. лева. Още не са обвинения. Нито са присъди. Но мисълта, че няма кой да ги накаже в ГЕРБ вече е към своя естествен край. И паниката личи в телевизора.
“Изправи се! Мутри вън!” нямаме чекмеджета с кюлчета и пачки, нито чекмеджета с министри и партийни “калинки”. Това е запазената марка на ГЕРБ. Служебното правителство ще бъде оценено от нас по степента на ангажираност на всеки министър с отговорите на горните въпроси, зададени и от Комисията по ревизията и изпратени до всички министри, добавя Манолова. 
 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *