Манолова: Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани – България

Сподели статията с твоите приятели:

Не сме Фейсбук република, ние сме парламентарна република. Осем от председателите на парламентарни комисии са на “Има такъв народ”. ГЕРБ има председател в Комисията по медии и Комисията по правата на човека, след сцените с полицейско насилие.
ДПС има двете ключови позиции – в икономическа комисия и регионална комисия. Това заяви председателят на парламентарната група “Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова пред медиите в парламента относно позицията на “Има такъв народ”, че минават в опозиция. Всеки може да прецени кой е в опозиция по това на кого какво председателство на комисия му е предоставено. Време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, каза тя.
Опитах да насоча вниманието на ръководството на парламента към пожарите в Родопите, но председателите на комисии си разпределяха залите и отказаха да се заемат с въпроса. Няма да се занимаваме с разпределяне на комисии и зали. Отиваме в Югово, като доброволци, да подкрепим хората и да видим дали пожарната има достатъчно екипировка и средства за горене на пожари, подчерта тя.
По думите й гражданите се вълнуват от увеличението на цените на тока и основните продукти, четвъртата COVID-вълна, мигрантската криза, но парламентът не се занимава с тези проблеми. Фирмите ще фалират заради скъпия ток и ще има вълна от безработица, каза Манолова и подчерта, че очаква президентът да не бърза с връчването на втория мандат, за да има време за актуализация на бюджета, така че да има пари за медиците, бизнеса, пенсиите, пожарната и Гранична полиция. Ще направим всичко възможно публично и прозрачно да бъде сформирано правителство, защото това очакват хората. Готови сме утре или в началото на другата седмица да започнем публични разговори с всички формации, извън ГЕРБ и ДПС, така че да бъде излъчено правителство с насочен мандат, до следващата пролет. Ако друга парламентарна формация инициира такива разговори, ние ще се включим. Отговорността изисква да спрем с политическия инат, заяви тя.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *