Македония изгони руски дипломат | |

Сподели статията с твоите приятели:

Министерството на външните работи на Северна Македония обяви един дипломат от руското посолство за персона нон грата. Той трябва да напусне страната в срок от седем дни.

Чак днес стана ясно, че на 14 май в македонското външно министерство е повикан посланикът на Русия в Скопие и му е връчена нота, с която се налага руският дипломат да напусне страната.

Решението е взето в съгласие с член 9 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения: Приемащата държава може във всяко време, без да е длъжна да мотивира своето решение, да уведоми изпращащата държава, че шефът на представителството или кой да е от членовете на дипломатическия персонал на представителството е персона нон грата или че кой да е друг член от персонала на представителството е неприемлив.

Засега няма официална информация за причините за изгонването на руския дипломат.

“Информиран съм. От това, което видях, случаят е документиран от компетентните институции, това не е импровизация”, коментира пред радио “Гласът на Америка” македонският президент Стево Пендаровски. Но и той не уточнява за какъв конкретно случай става въпрос.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *