Майките от ”Системата ни убива”разочаровани от “Отровното трио” – били заплаха – България

Сподели статията с твоите приятели:

Майките от ”Системата ни убива” вчера заявиха, че няма да подкрепят нито една политическа или гражданска формация, имаща нещо общо с ”Отровното трио”.
”Мили хора, не очаквайте от нас да подкрепим, която и да е политическа или гражданска формация за предстоящите парламентарни избори, имаща нещо общо с така нареченото ”Отровно трио”. Компромиси няма да правим, позицията ни е принципна и датира от 2018 година. Запознатите знаят, че не е безпочвена”, се казва в позицията им.
”Т.нар. Отровно трио и конкретно Бабикян и Хаджигенов се намесиха на протестите през 2018 г. Вследствие на тяхната намеса – това, което направиха по време на нашите протести, на нашата кауза, ние видяхме какво представляват и всъщност никога не сме ги подкрепяли, никога не сме били заедно с тези хора. Това е против всичките наши принципи”, каза Вера Иванова пред Факти.
”Не. От нея не сме разочаровани. По принцип това си е нейно решение. Това, което е направила Мая за нас е факт, ние сме били заедно в тази битка за нашите промени, за нашите закони и по никакъв начин това не е нещо, което бихме загърбили по един или друг начин. Нашият пост си е конкретно за Триото и за всяка една партия, която се обедини с тях. За нас Триото, най-образно казано, е по-голямо зло от сегашното управление. Ние сме ги видели какво представляват. Говоря конкретно за Хаджигенов и за Бабикян, защото с Минеков не сме имали общо по време на каузата ни, 2018 г.”, отговори Иванова на въпроса дали са разочаровани от Манолова.
А на въпрос какво ще изискват от граждански обединения и политически партии, за да ги подкрепят на предстоящите парламентарни избори, Вера Иванов отговори така: ”Ще подкрепим тези, които кажат, че в приоритетите им е Законът за личната помощ, тъй като ние образно казано ”погребахме” Закона за личната помощ, реформата и съдбата на най-тежко болните и уязвимите. Това съсипаха миналия месец ГЕРБ и ”Обединени патриоти”. Всяка една партия, която се ангажира с каузата ни, ще бъде подкрепена.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *