Липсата на лекарства е най-сигурният знак за катастрофа.

Сподели статията с твоите приятели:

Александър Симов

Фейсбук

 

“Не се презапасявайте с лекарства!”. Почнах да срещам този призив все по-често в новините. В различни вариации и репортажи.

 

От медиите той задължително нахлу и в статусите на свръхморалните инфлуенсъри, тези на които за всичко са им виновни хората, но никога властта.

И ето сега имаме нов повод да ритаме по селяните и простаците – не стига, че не носят маски, но се презапасяват с лекарства. Лузъри!

Всъщност катастрофичната картина в държавата и апокалиптичините камбани в медиите много трудно вървят с призива хората да не се запасяват с лекарства.

 

В ситуация в която болниците една след друга изпушват, лекарите изнемогват, а премиерът товари шефове на болници в джипа си, за да им показва магистрали, единственото сигурно нещо, единственото за което можеш да се хванеш, е поне да си подсигуриш някакви лекарства.

 

Тяхната липса е най-сигурният знак за катастрофа. Катастрофа на доверието към това, което е останало от държавата в толкова трудна ситуация.

Вече никой не знае дали ще може да си намери място в болница при проблем, никой не знае кога и как ще го пуснат в магазина, никой не знае с каква дивотия ще го бомбардира властта в следващия час, заради това поне лекарства да си имаш.

 

Това е държава в нокаут, а певците на статуквото се опитват да изкарат избитите зъби и течащата кръв раят на тази земя.

 

Още през лятото ни описваха есента като мрачно време, но това, което виждам днес надминава всичките ми очаквания.

 

ГЕРБ са готови да унищожат държавата само и само да се закрепят на власт до ранната пролет. И буквално го правят.

А междувременно агенция “Барометър” ни казва, че те пак били първа политическа сила…:)))))))) Запасите с лекарства за съвсем друго говорят.

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *