Лекарите на Навални го призовават да прекрати гладната стачка | |

Сподели статията с твоите приятели:

Доверени медици на Алексей Навални, включително и личният му лекар, го призовават да прекрати гладната стачка от притеснения за здравето му, предаде БТА.

Близките му лекари се опасяват, че ако опозиционерът продължи да гладува, може да увреди сериозно здравето си и дори да стигне до фатален изход. 

“Като лекуващи лекари се обръщаме към Алексей Навални и го молим да спре незабавно гладната стачка, за да запази живота и здравето си”, посочват петима медици в писмо, публикувано в опозиционния информационен сайт “Медиазона”.

Авторите на писмото, между които е и личният лекар на Навални Анастасия Василева, посочват, че са имали достъп до резултатите от изследванията му, след като той беше преместен в болница за затворници с туберкулоза на територията на колонията, в която излежава присъдата си.

По данни на затворническите власти състоянието му е “задоволително”, но лекарите предупреждават за сериозна опасност за здравето и живота му.

В своя профил във фейсбук Иля Яшин, лидер на политическото движение “Солидарност”, написа, че преместването на Навали в болница не гарантира неговото оздравяване, защото цивилни лекари нямат достъп до него, а в затворническите болници осъдените са “изтезавани”.

“Навални все още е в смъртна опасност. Алексей трябва да бъде спасен”, коментира опозиционерът.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *