Къде са парите за магистрала „Хемус“ и защо никъде не се плаща?

Сподели статията с твоите приятели:

„Едва ли някой се радва от това, че държавата влиза в хипотеза на свръх дефицит, а публичните финанси се намира в хаос след 12 години, в които бяхме свикнали в подреден комфорт и бюджетни излишъци…“ Това коментира пред БНР Георги Харизанов от Центъра за дясна политика за това доволни ли са от ГЕРБ от политическите скандал.

“При избори на 4 април тази година и при разпуснат парламент в края на март, ако някой сериозно твърди, че ГЕРБ преди това е трябвало да предвиди актуализация на бюджета, не е сериозно”, подчерта анализаторът в предаването „Преди всички“ по програма “Хоризонт”.

“Чуха се едни радостни възгласи колко новата администрация (служебният кабинет, бел. ред.) си изпълнява приходната част, как НАП под вещото ръководство на завърналия се от Дубай фитнес–инструктор г-н Спецов, отлично си върши работата… Една нова депутатка от ДБ, заредена с романтизъм, каза, че днес е супер ден за българската демокрация и как Асен Василев пълни бюджета…”, коментира още Харизанов.

“След като му е пълен бюджета на Асен Василев, защо няма пари за нищо? И защо да са виновни ГЕРБ за това? Защо са свършили парите? Къде са парите за автомагистрала „Хемус“, защо не се плаща на пътното строителство, къде са парите и защо никъде се плаща?“, попита риторично анализаторът.

“Защо не се прави пътя Перник – София? Хайде, парите за “Хемус” ги ограбиха, решиха, че няма нужда се строи, но пътя за Перник защо не се прави от тези блестящи икономически мозъци? Аз мисля, че сега не се плаща, защото свършиха парите от магистрала „Хемус“… Защо е недоволен целият пътен сектор – ако имаше един порочен договор, разбирам всички останали фирми да възразят, но аз виждам, че на всички не се плаща и никой не е доволен… това виждам”, коментира още той.

“Това е така, защото правителството не се справя с приходната част – ние в момента сме в 5 на сто дефицит и ако продължава тази разсипия още известно време, България скоро ще бъде посетена от Европейската комисия, която ще изиска държавата да си преразгледа публичните финанси”, заяви още Харизанов.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *