Красимир Каракачанов заяви готовност за оставка и нарече протеста ”сбор”. После се поправи | |

Сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за експертен кабинет в коментар във Фейсбук. Също там той нарече продължаващите 76-и ден протести “сбор” и написа, че е готов да се оттегли.

Впоследствие обаче сам редактира позицията си и “сборът” например стана “сбор от партии”. В първия текст пишеше:

“Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия”.

Пак там Каракачанов призова политиците да не използват празника за партийната пропаганда.

“Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието”, напомня той и допълва, че 22 септември трябва да ни напомня да не злепоставяме страната си навън.

“Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем”, пише Каракачанов.

Според него важните проблеми са “дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава”.

“Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано – пише той. – Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.

Редактирания вариант вижте тук.

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за…

Публикувахте от Красимир Каракачанов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *