“Корупционна коалиция между ДПС и ГЕРБ”. Демократична България критикува намесата на “диктатора Ердоган”

Сподели статията с твоите приятели:

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов направи видео обръщение по повод приветствието на президента на република Турция Реджеп Тайип Ердоган към националната конференция на ДПС. Това е първата политическа реакция след изненадващото включване на Ердоган.

“Станахме свидетели на безпрецедентна намеса на диктатора Ердоган в българския вътрешнополитически и уж демократичен процес”, каза Иванов.

Във видео обръщение към ДПС в събота Ердоган пожела успех на партията и нарече премиера Бойко Борисов “моя скъп приятел”. По този повод Христо Иванов коментира:

“Виждаме как Ердоган има самочувствието и да обедини публично своите корупционни капии в България, да направи онзи мост, онзи знак на равенство между необявената корупционна коалиция между ДПС и ГЕРБ.”

Иванов каза още, че “зависимостите на българския премиер са вратата, през която Ердоган бърка в българския политически живот и си разиграва коня пред всички”. Той каза още, че никоя институция или политическа партия не поставя въпроса за появата на турския държавен глава и посланието, което е отправено с нея.

От събота насам, когато на конференцията на ДПС беше излъчено обръщението на Ердоган, което е и първото официално обръщение на турския държавен глава към българска партия, всички останали партии мълчат. Свободна Европа специално потърси мнението и на опозиционната БСП и на управляващата ГЕРБ. Социалистите отказаха коментар, а от пресцетъра на ГЕРБ обясниха, че ако някой говори по темата това ще е премиерът Борисов, ако прецени.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *