Комично би било най-малката група в НС да проявява най-голяма смелост и да прави правителство | |

Сподели статията с твоите приятели:

Един от големите проблеми, който би бил капан за служебен кабинет, е да няма актуализация на бюджета. 

За нас е важно да проверим цифрите. В комисията по бюджет ще искаме пълен анализ. Категорични сме, че има нужда от актуализация на бюджета. Трябва спешно да се направи, но това може да стане само, ако има ново правителство.  

Това каза Мария Капон, депутат от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, която е и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси, по БНР. 

Страната ни има нужда от кабинет с политическите сили на промяната, които искат да приключат с режима на Бойко Борисов. Това няма как да се случи в кабинет, в който някоя от партиите на статуквото да си позволи какъвто и да е рекет срещу подкрепа. Не виждам логика в пребиваването на кабинет без общо виждане на ДБ, ИТН, ИМВ. Ако най-голямата от трите сили откаже да поеме отговорност за такова сформиране на кабинет, би било комично и безпринципно най-малката парламентарна група да проявява най-голямата смелост. Ние сме достатъчно смели да бъдем подкрепа на кабинет на малцинството, на втория мандат на ИТН. Но не и малцинство на малцинството, обясни Капон. 

Ние сме пред избор – дали да поемем тежките рискове в полза на хората, или да правим избори, докато резултатите ни харесат. За нас е отговорен първият вариант, каза още Мария Капон.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *