Комитова уволни един от заместниците си, предложил ѝ Апостол Минчев за шеф на АПИ – България

Сподели статията с твоите приятели:

Единият от тримата заместник-министри на регионалното развитие и благоустройството – Тодор Анастасов, е уволнен. Това пише “24 часа” след разговор с него.
Отстраняването му от поста е станало тази сутрин с телефонно обаждане до него. Анастасов е в едноседмичен отпуск по семейни причини.

Тъй като заповедта на премиера за напускането все още не му е връчена – това може да стане най-рано в понеделник, засега тя не е изведена и това обяснява защо няма официално съобщение на правителствения пресцентър.
Говорителят на Министерския съвет Антон Кутев каза пред “24 часа”, че такава точка не е минавала през днешното заседание на кабинета и ще може да провери по-късно.
Най-вероятно формулировката за напускането на Анастасов ще бъде, че е по негова молба, тъй като според информация от негови близки той наистина има здравословни проблеми с член на семейството му и му се налага да бъде в провинцията за известно време. Самият Анастасов бе лаконичен и каза само, че “очаквах такова нещо”.
Според “24 часа” причината е, че е влязъл в конфликт с министър Виолета Комитова по отношение на пътната агенция и тя го е обвинила, че той й е предложил за председател на управителния съвет на АПИ Апостол Минчев, когото тя вече отстрани от поста.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *