Когато ИТН гласува с ДПС поправките в Изборния кодекс, Трифонов дали ще напише статус за статуквото?

Сподели статията с твоите приятели:

Ахмед Доган на гости при Слави Трифонов

ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още, наистина няма понятие от българска политика

употреба на случая с убитото от ток момче е дълбоко фалшива и глупава - Когато ИТН гласува с ДПС поправките в Изборния кодекс, Трифонов дали ще напише статус за статуквото?
Явор Дачков Снимка: БТВ

Явор Дачков, фейсбук

Интересно. Утре сутрин, когато „Има такъв народ“ гласува заедно с ДПС поправките в Изборния кодекс Слави Трифонов дали ще напише статус във Фейсбук за статуквото. Мисля, че не.

Най-голямата подмяна, която се случва в момента, е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана и финансирана от него в последните години, а най-вече в последните две. Не предполагам, а знам.

ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още наистина няма понятие от българска политика. Добре е онези, които ще гласуват за ИТН през юли, да го направят информирано и хубаво да помислят над следното – защо Слави Трифонов не помете ГЕРБ и ДПС когато му се отвори златна възможност при връчването на мандата за съставяне на правителство. Заедно с БСП, „Демократична българия“ и „Изправи се! Мутри вън“ моделът Борисов-Доган (Пеевски), който управлява от 6 години, щеше да е в историята.

Дори и не се иска много информация, за да се види очевидното. Всички действия на Слави Трифонов са в полза на статуквото. Той е един от най-ярките системни негови играчи (макар и на развлекателния фронт) в последните 20 години. Гласоподаването за него с идеята за протестен вот е непростима наивност, а очакването, че скалъпената му партия е създадена, за да донесе промяна, е глупост. Обратното – „Има такъв народ“ е създаден с идеята да не се променя нищо, както впрочем и става пред очите ни.

Връщането на мандата от Слави Трифонов удря и по президента, който ще трябва да прави служебно правителство в навечерието на президентски избори, което ще работи без актуализиран бюджет и ще трябва да организира избори при абсурдни и неизпълними поправки в Избирателния кодекс.

Не случайно Радев на няколко пъти подчерта, че е за редовно правителство и с пълно право. Сега ще му се наложи да вади кестените от огъня, който му запалиха Слави Трифонов и ДПС, и да понесе всички негативи от политическата криза, предизвикана от други.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *