Китай затвори границите си за 8 държави, включително европейски | |

Сподели статията с твоите приятели:

Китай временно затвори границите си за граждани от 8 държави, включително европейски, заради увеличаването на случаите на заразени с COVID-19, предава АП.

Гражданите на Русия, Франция, Италия, Великобритния, Белгия, Филипините, Индия и Бангладеш, които не са от китайски произход, нямат право да влизат на територията на Китай, дори и да имат валидна виза или разрешително за пребиваване в страната.

Китай въвежда строгите мерки, за да се опази от внасянето на зараза от чужбина. В петък властите обявиха, че влезлите в страната хора с COVID-19 през последните 24 часа са 30. С тях общият брой на болните, дошли в Китай от друга страна, стават 3 510.

На азиатския континент най-тревожно е положението в Индия, която през последните 24 часа регистрира 47 638 нови случая, с които общият им брой от началото на пандемията става 8.4 милиона. Починалите през денонощието са 670, общо 124 985. В страната положението е второто най-тежко след САЩ. В столицата Ню Делхи новите случаи са 6 700, а това е вторият най-голям ръст за денонощие от началото на пандемията.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *