Кирил Петков уволнява и шефа на ДКК. Четирима от директорите на ВМЗ Сопот са освободени

Сподели статията с твоите приятели:

Министърът на икономиката Кирил Петков е издал протоколи за освобождаването на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ясен Спасов и е отнел достъпа му до сградата на структурата. Това става ясно от прессъобщение на държавната компания.

Самото освобождаване на Спасов ще бъде валидно след датата, в която е вписано в Търговския регистър. В съобщението се казва още, че се очаква то да бъде обжалвано в съда.

Веднага след отстраняването на Спасов бордът на директорите на ДКК e взел решение за освобождаването на четирима членове на Съвета на директорите на ВМЗ Сопот заради “тежко нарушение и неизпълнение на служебните задължения”. От ДКК съобщават, че за решението им не е указван натиск, както и че преценката им е “независима и обективна”.

Освобождаването на четиримата членове на Съвета на директорите във ВМЗ Сопот беше поискано от Кирил Петков още в четвъртък, но тогава от ДКК заявиха, че министърът няма “законово право да взима подобни решения еднолично и извън установената процедура”.

Освен това от ДКК обявиха откриването на процедура за попълването на състава на съвета на директорите във ВМЗ Сопот.

Четиримата членове – Иван Карабатков, Кристина Стоянова, Тихомир Иванов и Георги Вълчанов, бяха назначени в последните дни на управление на правителството на Бойко Борисов. Нито един от четиримата няма общо с оръжейния бранд, припомнят от Медиапул.

Мястото си запазва изпълнителният директор на дружеството Иван Гецов.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *