Кирил Петков е излъгал с меморандума за електромобилите правителството и гражданите

Сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова и Румен Петков Снимка: Bulmedia

Ще сезираме прокуратурата, закани се Румен Петков

Министърът на икономиката Кирил Петков е сключил меморандума за електромобилите от името на България без оторизация от Министерския съвет. Това съобщи председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция.

„Обществото остана с впечатление, че министър Петков е подписал този меморандум, без да има оторизация за този подпис. Воден от това съображение, отправих въпрос към министър-председателя Стефан Янев на 20 август. В него поисках да ми предостави решенията, с които министър Петков е упълномощен да подпише меморандума и мотивите, с които МС го е одобрил“, заяви той.

По думите на Петков от информацията става ясно, че меморандумът е одобрен от правителството, след като вече е бил сключен.

„На 10 юли министърът на икономиката е подписал меморандума, а на 15-ти текстът на този меморандум е бил одобрен от българското правителство и министърът е упълномощен да го подпише, т.е. той на 15-ти информира правителството, че вече е направил сделката и това е безочие, за което ще сезираме прокуратурата“, заяви Румен Петков.

„Министър Петков е излъгал правителството освен българските граждани“, коментира още лидерът на АБВ.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *