Кипър облекчава мерките заради много добрата епидемична ситуация | |

Сподели статията с твоите приятели:

От днес в Кипър е в сила ново облекчаване на въведените ограничителни мерки срещу коронавируса, което се прави заради много добрата епидемична ситуация. Страната трайно отчита нула или по 1-2 случая дневно на новозаразени, повечето от които са внос от чужбина, съобщава БНР.

Облекченията от днес засягат масови събирания в домове, обществени пространства, заведения за обществено хранене, съобщи Министерството на здравеопазването.

Увеличава се разрешеният максимален брой хора, които могат да присъстват заедно на социални събития в домове и на обществени места. За открити площи вече се допускат до 250 души при 150 досега, а за вътрешни помещения промяната е от 75 на 100 души. Не се разрешава едновременно масово събиране на открити и закрити площи.

Максималният брой хора, които могат да бъдат обслужвани в ресторанти, кафенета, пицарии, се увеличава до 250 души на открито, на закрито остава изискването за до 100 души.

В същото време продължава да действа разпоредбата за осигуряване на площ от 3 кв. метра на човек за вътрешните помещения на заведенията и 2 кв. метра за откритите им площи.

От 22 август до 15 септември на сватби и кръщенета могат да присъстват най-много 350 празнуващи.

Провеждането на концерти, фестивали, панаири и други масови прояви ще бъде разгледано допълнително, но се очаква те да бъдат разрешени след 1 септември.

Вече месец Кипър отчита нула или по 1-2 случая дневно на новозаразени с коронавирус, като почти всички са свързани с пътувания и завърнали се от чужбина.

Мерките, предприети на летищата в Кипър за предотвратяване на разпространението на заразата, са едни от най-тежките в Европейския съюз, заяви здравният министър Константинос Йоану.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *