Караянчева: Избирателите искаха да остане хартиената бюлетина – България

Сподели статията с твоите приятели:

Въвеждането на хартиената бюлетина е по искане на избирателите, заяви по време на дебатите по промените в Изборния кодекс председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от БГНЕС.
Караянчева защити тезата на управляващите за въвеждане на смесено гласуване в секциите с над 300 избиратели, а всеки гласоподавател сам да избира дали да упражни правото си на машинно устройство или с хартиена бюлетина. Текстовете бяха приети на 3 септември, но президентът ги върна за ново обсъждане в пленарна зала, налагайки върху тях поредното си вето.
“Поредна мантра, която повтарят от трибуната на Народното събрание и по медиите. Те си търсят оправдание за това, че ще загубят изборите”, коментира Караянчева позицията на опозицията, че страната ни трябва да премине изцяло към машинно гласуване, което да е гаранция за честността на изборния процес.
Според нея дори симпатизанти на БСП отиват в офисите на ГЕРБ из страната и настояват хартиената бюлетина да не бъде премахната изцяло. “Вразумете ги тези нашите, защото ние не искаме машини. Това, което те ни предлагат, нас ни притеснява”, цитира ги Караянчева. Тя бе категорична, че голям брой граждани в страната не желаят да гласуват единствено на машинни устройства.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *