Кандидатът за депутат Иванчева: Медицинската марихуана да бъде легализирана веднага | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България. Това е категоричното ми мнение, както и на приятелите ми от Зелен Младост и Общество за Нова България, с които заедно се явяваме на изборите” – заяви кандидатът за депутат и бивш кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева.

“Днес е ден на борба с рака и умишлено поставяме този проблем именно сега. В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба марихуана, въпреки диагнозите им – множествена склероза или рак. И въпреки че адвокатите им представят купища научни изследвания от цял свят за положителните ефекти на растението и неговите прозиводни върху тези заболявания. Чувствам съпричастие към тези хора. Мен ме съдят по недоказани обвинения, тях ги осъждат въпреки научни доказателства.” – каза Иванчева.

Защо в България темата за медицинската марихуана е табу, защо политиците си правят оглушки, за да не зацапат лъскавите си имиджи? – пита тя.

Според нея “медицинската марихуана няма общо с наркоманиите, въпреки че пропагандата на нечии интереси се опитва да слее науката със страховете на хората.”

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *