Какви са новите мерки? – България

Сподели статията с твоите приятели:

Нощните заведения, казината и игралните зали, ще бъдат затворени до 31 януари. Ресторантите и спортните зали също ще бъдат затворени до 31 януари”, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.
“Забраните за моловете продължават. Продължава забраната за събития, конференции и конгреси, като тя ще важи до 31 януари. От 1 януари ще отворят теартри, кина, галерии и музеи, но при 30% заетост в тях. Мерките са консенсусни и считаме, че тези мерки ще продължат да дават ефекта, който ние търсим”, завърши той.
“Смъртността е 21,4 на 100 000, която ни отрежда първо място на Балканския полуостров и на второ в Европа, след Словения. Има основания за много плах оптимизъм. Да, благоприятна е тенденцията, това започва да се отразява и на хоспитализациите, но не на тежките случаи и смъртността. Между областите има значителни разлики – най-висока е в Бургас, най-ниска – в Кърджали, разликата е седем пъти. По отношение на мерките – днес, заедно с министъра на икономиката оргиназираме две срещи с веригите на хранителните магазини и на нехранителните, тъй като видяхме нарушения, които не толерираме”, коментира доц. Ангел Кунчев.
 
 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *