И Хаджигенов похвали Ива Митева колко става за премиер | |

Сподели статията с твоите приятели:

Ива Митева би била чудесен избор за министър-председател, тя има нужните качества. Недостатъкът на тази идея е, че това ще оголи парламента, а все пак ние сме парламентарна република. И в парламента, на този етап, имаме нужда точно от човек като Ива Митева, заяви депутатът от “Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов.

“Човек със солиден опит, може да прави компромиси и умее да моделира ситуации(…). Човек като Ива Митева има способност да оглави правителство (…). Такъв човек ни трябва”, заяви в понеделник пред bTV и съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

Съгласен съм с ген. Атанасов, Ива Митева би била подходящ премиер, каза днес пред Радио Пловдив Хаджигенов.

Според него вероятността “Изправи се БГ! Ние идваме!” да получи третия мандат не е малка, “защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето.”

Манолова: Рано е да обсъждаме името на премиера

Същевременно тази вечер председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова коментира, че “третият мандат, независимо на кого бъде даден, трябва да бъде разглеждан като втори опит за първи мандат”.

Очаквам премиерът и основните министри да бъдат посочени от партията на Слави Трифонов, призова Манолова.

Тя обаче е на мнение, че все още е рано да се обсъждат имена за премиер: “Виждате колко е нелепо да обсъждаме имена – преди не просто да е връчен третият мандат, а и преди да са проведени разговори между политическите формации.”

Ива Митева е отговорен човек, подготвен човек. Но почтеното поведение е да се даде възможност на “Има такъв народ” да излъчат кандидат за премиер, отбеляза Манолова.

“Изправи се БГ! Ние идваме!” полагаме всички усилия, за да има правителство, категорична е тя.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *