ИТН, ДБ и ИБГНИ се обединиха срещу ГЕРБ, БСП и ДПС: Използват бюджета на НЗОК , за да блокират съдебната реформа | |

Сподели статията с твоите приятели:

След като парламентарните групи на ИТН, ДБ и ИБГНИ напуснаха пленарна зала, депутатите от трите формации дадоха съвместен брифинг в НС. Те заявиха, че ГЕРБ, БСП и ДПС използват актуализацията на бюджета на НЗОК като “спирачка” за започването на съдебната реформа.

“В момента ГЕРБ, БСП и ДПС правят разходи за пари, които ги няма”, заяви Тошко Йорданов от ИТН. Той заяви, че трите партии са напуснали залата, за да намерят начин да ги спрат.

“Това е все едно да Ви дойдат в къщата, да ви вземат парите и после да ви питат защо не може да си нахраните децата”, заяви той. Според него по този начин ще се блокира следващият кабинет.

“Вътре се обсъжда бюджет без числа”, заяви Мая Манолова от ИБГНИ. Тя коментира, че бюджетът на НЗОК се използва като “спирачка”, за да блокират законите, с които започва съдебната реформа.

Тя коментира, че са гласувани взаимно противоречащи си предложения. “Това се прави на инат. Това се прави абсолютно нарочно… за да продължат тези, които са вътре, да спрат съдебната реформа”.

Христо Иванов от ДБ заяви, че трите партии ще направят всичко възможно, за да бъдат приети законопроектите за съдебната власт, които предвиждат преместването на Бюрото за защита на свидетелите в правосъдното министерство, закриването на специализираното правосъдие, както и промяна в закона за НСО.

Той определи поведението на ГЕРБ, ДПС и БСП като “извиване на ръце”.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *