Инцендет с товарен влак в Русенско тази нощ – дерайлирали са цистерни с бензин – България

Сподели статията с твоите приятели:

Тази нощ в 01:05 часа е постъпил сигнал за възникнал железопътен инцидент с дерайлирала товарна влакова композиция, превозвала гориво /бензин/, в междугарието Ветово-Сеново в Русенска област, като два от вагоните са се обърнали.  Веднага към местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната. Служителите на РДПБЗН – Русе, съвместно с аварийни екипи от НКЖИ, са обезопасили композицията и района, като е спряно изтичането на гориво от две цистерни.  Районът е отцепен и местопроизшествието е запазено от служители на полицията и пожарната.
Няма пострадали хора, но е засегнат близо 2 км железен път и е преустановено движението на влакове по направлението Русе – Каспичан.
На мястото на инцидента действията на екипите на МВР са ръководили директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Теодор Атанасов и директорът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев.
Случаят ще се разследва от прокуратурата, която ще изяснява причините за произшествието и виновните.
В изявление пред медиите от мястото на инцидента, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев припомни, че в прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи. На местопроизшествието вече работят следователи от Окръжната прокуратура в Русе, за случая са уведомени главният прокурор и заместник-главният прокурор. Очаква се в работата на разследващите да се включат най-добрите специалисти с опит в подобни случаи.
Прокурор Георгиев успокои, че няма опасност за населените места в района, няма и риск от екологична или друг вид катастрофа. 

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *