Интер получи огромен заем – Футбол свят – Италия

Сподели статията с твоите приятели:

Собствениците на Интер от Suning официално получиха заем от Oaktree Capital, завършвайки финансовата операция за сумата в размер на 275 милиона евро. Те ще трябва да върнат 242 милиона от този заем в рамките на следващите три години, а за останалата сума от 33 милиона евро Oaktree Capital получава 31 % от акциите на клуба.

В договора между двете страни има заложена клауза, според която, ако от Suning не са изрядни платци и не връщат коректно заема, Oaktree Capital може да придобие и останалите 68,55 % от акциите на Интер, и по този начин да се превърне в мажоритарен собственик.

“След процес на дю дилиджънс, с поглед към дългосрочната визия на нашия проект, днес бе извършена финансова операция с Oaktree Capital Management L.P. С полученото финансиране от тази сделка, акционерите ще продължат да контролират Интер, като целта е да бъдат преодоляни финансовите трудности и пропуснатите ползи заради COVID кризата”, обявиха от клуба.

От получените 275 милиона евро, 33 милиона ще бъдат използвани за изкупуване на квотата на LionRock (б.р.- в размер на 31,5%), която ще премине в ръцете на Oaktree Capital, докато останалата сума ще бъде използвана за погасяване на дълговете на клуба и ще позволи той да започне сезона със свежи средства в касата си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник: gong.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *