Интересът към iPhone 12 Pro и Pro Max е неочаквано висок, а към iPhone 12 и mini

Сподели статията с твоите приятели:

Интересът към по-скъпите модели iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max на Appe е неочаквано висок и успява да компенсира по-слабото от очакваното търсене на iPhone 12 и iPhone 12 mini, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. Според него перспективите пред компанията от Купертино за последното тримесечие на 2020 г. и първото полугодие на 2021 г. са положителни. 

Според Куо общите доставки на новите модели iPhone до момента са по-добри от очакваното и прогнозите са положителни за първата половина на 2021 г.

Също неочаквано висок е интересът към новия iPad Air, твърди анализаторът, който очаква положителната тенденция да се запази и догодина, когато при таблетите на Apple се задават нови технологии (miniLED, 5G и други), а също и нов по-достъпен iPad през втората половина на 2021 г.

Куо говори още за високо търсене и на новите часовници Apple Watch 6 и Apple Watch SE, като и в тази продуктова категория се очаква интересът да продължи да расте, тъй като догодина излиза нов модел с “иновативни функции” за следене на здравните показатели и подобрен дизайн. 

към iPhone 12 Pro и Pro Max е неочаквано висок а към iPhone 12 и mini - Интересът към iPhone 12 Pro и Pro Max е неочаквано висок, а към iPhone 12 и mini

Потребителите са приели по-добре от очакваното и първите компютри Mac с първия собствен чипсет на Apple – M1, които бяха обявени преди седмици. Куо очаква нови модели с нов дизайн през втората половина на 2021 г.

Единственият негативен оттенък в този доклад касае безжичните слушалки AirPods, чиито доставки са по-ниски от очакваното и прогнозата е през първото полугодие догодина да останат равни или с 5-10% спад. Ръст може да има във втората половина на 2021 г., когато трябва да се появи нов модел.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *