Индийският вариант настъпва в Миконос и Санторини, ще има блокади

Сподели статията с твоите приятели:

Гърция актуализира своята Covid-карта, поставяйки няколко популярни туристически дестинации в зоната с по-високо ниво на риск, предава БГНЕС. Гръцките острови – “зони, свободни от Covid-19”

“Има увеличение на коронавирусните инфекции в 64 от общо 74 регионални звена, подчерта ръководителят на Гражданска защита Никос Хардалиас по време на редовния брифинг тази вечер. Големи огнища са открити на островите Миконос, Санторини, Йос, Парос и градовете Ираклион и Ретимно на остров Крит. На кафе или ресторант в Гърция: Само с ваксина или отрицателен тест

Хардалиас предупреди за предстоящи локални блокирания, заради разпространението на варианта “Делта”. Той каза, че от райони Атика до Миконос, Ираклион, Ретимнон и общините Иетон, Тира и Парос са на оранжево ниво и под засилено наблюдение със специфични мерки за засилване на тестовете поради повишената епидемиологична тежест.

В Миконос броят на случаите се е утроил за една седмица от 77 на 308, докато в Ретимно се е удвоил, а в Ираклион е почти утроен. През същия период случаите на новозаразени са се увеличили повече от 5 пъти в Йос, повече от два пъти в Санторини и 7 пъти в Парос. Хардалиас посъветва жителите и властите на тези острови да предприемат локални мерки за избягване на по-нататъшното разпространение на вируса.

В областите, които продължават да се влошават и достигнат червената зона, ще бъдат наложени локални затваряния и други мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19.

Мерките със сигурност ще има последици за гръцкия туристически сектор, който и без това преживява трудни времена. Браншът се надява да има достатъчно чужди туристи и да работи максимално свободно, за да компенсира част от огромните загуби от кошмарния минал сезон, който унищожи много бизнеси.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Нова заплаха за гръцкия туризъм

Великобритания нанесе тежък удар на туризма в Гърция

Шок за туризма в Гърция: Продават над 300 хотела

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *