Имотите на служебния кабинет: Най-заможни са Рашков и Кирил Петков, Асен Василев със скромно състояние | |

Сподели статията с твоите приятели:

Икономическият министър Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков са с най-впечатляващо общо имотно състояние от служебния кабинет, показват имотните декларации, които се декларират в КНКПОНИ. 

Изненадващо, финансовият министър Асен Василев, известен като успешен бизнесмен, има скромни активи, а единственото му недвижимо имущество е малък апартамент в София. 

Премиерът Стефан Янев има 2 апартамента в София и един в Банско. Единият апартамент в столицата е ателие, купено през 2016 г. И трите имота притежава заедно със съпругата си Пенка Янева. Семейството има на влог общо 36 хиляди евро.

Вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Пеканов е декларирал апартамент в София, купен през 2009 г., но ползва друг в София от 141 кв. м., който не е на негово име. Кара Хюндай, купен през 2020 г. на лизинг за 40 000 лева и има спестявания от 47 350 лева. Освен това има ценни книжа в компаниите Тесла, Curevac и други.

МВР министърът Бойко Рашков е посочил, че има 19 недвижими имота. Някои от тях, изглежда, представляват о0тделни части на един по-голям имот – защото е изброил в отделни графи жилищната площ, складове, гараж и дори фитнес. Любопитното е, че за всички е посочил една и съща година на придобиване – 2019 г. В графата “цена на придобиване“ е описано “брачен договор” и сума не е посочена. Сред имотите са 3 апартамента и къща в София, къща в Несебър и имоти в село Антон. Има и ниви в община Гърмен и две коли, отново придобити по силата на брачен договор – Нисан Патрол и БМВ. Рашков има банкови влогове за над 100 000 лева, вложения за 600 000 лв. в ДСК Стандарт и за над 85 хиляди лв. в ДСК Евроактив.

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев е декларирал няколко имота в София и вила в село до Костинброд. Последният придобит имот е офис от 97 кв. в столицата, купен през 2020 г. Освен това има апартамент с двор и зъболекарски кабинет на името на съпругата му. Семейството има две коли – Опел Мерива и Хюндай Санта Фе. Имат и банкови влогове за общо 30 000 лева, както и кредит от 100 000 лева.

Финансовият министър Асен Василев има само един имот – апартамент в София от 54 кв., придобит през 2016 г., както и 74 хиляди лева на влог.

Светлан Стоев, външен министър, е декларирал апартамент в София и къща в двор в село Караш, община Роман, 4 автомобила, последните от които са Пежо 208 и Пежо 3008, купени съответно за 23 000 лв. и 47 000 лв. Семейството му има общо спестявания за 195 000 хиляди лева. 

Министърът на икономиката Кирил Петков не е посочил да притежава имоти в България, но е вписал в декларацията си един апартамент в графата за чуждо имущество от 83 кв. м. на централната столичната улица “Цар Шишман”. Семейството на Петков притежава два автомобила – Лексус, купен през 2020 г. за 120 000 хиляди лева и Мини Купър, купен за 27 000 лева през 2012 г. Петков има 1 120 000 лева на влог в чужбина (долари) и влог от 20 000 лева у нас. Притежава и фирмата “Сладкарницата на Линда”. Става въпрос за пекарната, където работи съпругата му.  

Очаквайте подробности!

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *