Имейл на Стив Джобс разкрива, че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г.

Сподели статията с твоите приятели:

През 2020 г. Apple за първи път пусна компактна версия на своя смартфон, но в мрежата се появи информация, която разкрива, че още преди 10 години компанията е планирала подобно устройство. Т.нар. iPhone nano е бил в плановете на покойния Стив Джобс, става ясно от негов имейл до служителите, споделен от The Verge.

Имейлът на Джобс днес става обществено достояние покрай съдебните сблъсъци между Apple и Epic Games. В него тогавашният главен изпълнителен директор на компанията е планирал вътрешна среща, като една от точките за обсъждане е била “iPhone nano”. 

Не се посочват детайли какво е следвало да представлява това устройство, но подточките в имейла са предвиждали обсъждане на цената, както и разкриването на модела или негови скици от Джони. А “Джони” вероятно е доскорошният шеф на дизайна в Apple Джони Айв. 

на Стив Джобс разкрива че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г - Имейл на Стив Джобс разкрива, че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г.

По-нагоре в същия план за обсъждане е предвидено и “създаването на iPhone модел с ниска цена, базиран на iPod touch, който да замести 3GS”. 

Е, 10 години по-късно и отдавна вече след като Джобс не е сред нас Apple има своя компактен и по-достъпен iPhone. Той не носи брандинга nano, а mini, но пък според прогнозите на анализаторите животът му няма да бъде дълъг. Говори се, че iPhone ще има mini версия и през 2021 г., но тя ще бъде втора и последна за модела.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *