Има ли опасност от водна криза?

Сподели статията с твоите приятели:

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, съобщи правителствената пресслужба, след като по-рано днес екоминистърът алармира Народното събрание за опасност от режим на водата заради изчерпаните язовири.

В парламента министрите на земеделието и на регионалното развитие отхвърлиха като несъстоятелни твърденията на своя колега Емил Димитров, а премиерът привика тримата на спешно заседание.

Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, ако сушата продължава. 

„Имаме сега най-подходящите месеци, когато очакваме и дъжд, и сняг и ако през това време си рехабилитираме и подготвим, за да задържим водният обем, който пада януари, февруари, март…“, каза Борисов на срещата, предаде БНР. 

„Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим“, изтъкна Борисов, като напомни, че средства и план за действие има, съобщи след спешното съвещание правителствената пресслужба. 

В рамките на срещата Емил Димитров заяви пред Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията, съобщи още БНР.

Още за обрата по темата, четете ТУК.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *