Има ли ген на изневярата?

Сподели статията с твоите приятели:

Дължината на пръстите при жените издава склонността им да изневерят на половинките си, гласи публикация в Biology Letters, позовавайки се на изследване на екип от Оксфордския университет. Мъжете, които са финансово зависими от жените си, изневеряват по-често

В проучването, са участвали 474 души, чиито анатомични параметри са били измерени и анализирани.

Оказва се, че жените, изневерили повече от веднъж на своите спътници, се различават от верните по това, че левият им показалец е по-дълъг от безименния пръст. Такава зависимост не е установена при мъжете.

Констатациите шокираха учените, чийто първоначални намерения били да изследват връзката между склонността на дамите да мамят партньора си и нивата на естроген.

Учените от университета в Бингхамтън, Ню Йорк от своя страна твърдят, че склонността към изневяра не е свързана с възпитанието, а е генетично заложена при някои и зависи от мутации в 11 -та хромозома.

Изследователите интервюираха двеста млади хора и след това изследваха тяхната ДНК. Представителите на тези 10 професии изневеряват най-често

Оказа се, че тези, които са по -склонни да изневеряват на партньорите си, имат мутация в гена DRD4, която прави човек по-малко чувствителен към “хормона на щастието” допамин. Носителите на тази мутация изпитват потребност от силни емоции, за да се забавляват. Освен към прелюбодеяние, такива хора са склонни към наркомания и алкохолизъм, хазарт и импулсивно поведение, предаде БГНЕС, цитирайки Спутник.

 

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *