Има благородно младежко състезание между Радев и Борисов кой е по-мил на САЩ

Сподели статията с твоите приятели:

„ГЕРБ показва безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори президентски мандат. Истинското действие е на президента Радев, който съобщи еднозначно и пределно ясно на БСП, че който кандидат за президент има подкрепата на американците, няма нужда от подкрепата на социалистите… Новият участник в благородното състезание „кой е главен американец в България“ е Румен Радев“.

Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

По думите му в тази историческа ситуация Русия гради нов интерфейс за общуване с Европейския съюз и със САЩ и на този етап случващото се в България не представлява интерес за Русия.

„ГЕРБ не е откровено проамериканска сила, а е политически феномен, който получаваше подкрепа от Москва и от Берлин. Не Радев, а Борисов е строил руско-българската тръба. Такива неща не се забравят в Москва и не се прощават във Вашингтон… ГЕРБ е бизнес проект, който е успял да превземе повечето от важните политически и икономически позиции“.

В предаването „12+3“ Вацев подчерта, че и Радев, и БСП са на път да загубят.

„Президентската преценка, че ако те подкрепя американско посолство, не ти трябва подкрепата на социалистическа партия, не е точно така и играта е малко по-сложно. БСП може да загуби сериозно на парламентарните избори, тъй като днес стремежът в БСП е опитът на Корнелия Нинова да подмени регионалните станишевски елити“.

Анализаторът коментира и случая „Алексей Навални“:

„Водевилът „Навални“ е първа проява на новата политическа линия Байдън – Блинкен спрямо Путин и Русия. Навални се върна с друго съзнание и затова днес е изненадан. Той дълги години правеше неща, за извършването на които в Русия затварят. Властта спрямо него го развращаваше. Той имаше представа за руската власт като слаба, която не може нищо да му направи… В началото той имаше многообещаваща роля, изживяваше се като реален борец срещу корупцията и се ползваше с интереса на руското общество, беше като агент на влияние. Но той загуби тази позиция, сега е второкачествен представител на някакви сили. Навални се движи към ролята на сакрална жертва, не трябваше да се връща в Русия“.

Причината премиерът Бойко Борисов да защитава Навални според Вацев се дължи на неговото неспокойство, че е на път да изгуби търпимостта на американското посолство.

„Защитната стратегия на Борисов е да бъде главният защитник на американските интереси в България. Той ще влезе в благородно младежко състезание с ген. Радев кой е по-мил на американския посланик в София“.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *