Израел раздава зелени значки на ваксинираните, могат да ходят по кина и ресторанти | |

Сподели статията с твоите приятели:

Ваксинираните с две дози срещу КОВИД-19 в Израел ще получават “зелени значки”. Те ще имат право да посещават културни прояви, да летят в чужбина и да влизат в клубове и ресторанти, съобщи АП, като се позовава на план, обявен от премиера Бенямин Нетаняху. 

“Зелената значка означава постепенно отваряне на страната”, добави той. От днес за ограничен брой посетители в Израел са отворени малките магазини, моловете, залите за фитнес и други обществени услуги, а някои ученици от средните училища минават на присъствено обучение, уточнява БТА. Нетаняху каза, че властите не могат да прекратят достъпа на неваксинирани жители до места като болници, аптеки и супермаркети, но други услуги ще бъдат достъпни само за онези, които са получили две дози от ваксината. 

Например главното международно летище в Израел все още е затворено за почти всички полети заради опасението, че от чужбина ще бъдат внесени новите щамове на вируса. 

Рискът от заболяване от КОВИД-19 е спаднал с 95,8 на сто у хората в Израел, получили две дози от ваксината, заяви вчера здравното министерство. Правителството се зарича, че няма да има четвърти локдаун, но доктор Нахман Аш, отговарящ за отговора срещу пандемията, каза за военното радио, че ново затваряне е възможно, защото “половината от населението все още няма имунитет”.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *